برای ثبت شرکت چه باید کرد ؟
شرکت به این معناست که 2 یا چند نفر با هم مجموعه ای را ایجاد می نمایند و با هم فعالیت اقتصادی را انجام می دهند و سودی را به دست می آورند و سود به دست آمده را میان یکدیگر تقسیم می نمایند.
اگر قصد ایجاد شرکتی را دارید بهتر است پیش از شروع فعالیت خود و برای قانونی انجام شدن فعالیتتان آن را ثبت نمایید.زیرا در صورت ثبت شرکت می توانید از مزایای ثبت مثل حمایت های دولتی و تسهیلات مالی و وام های بانکی برخوردار شوید .همچنین راحت تر می توانید در مزایده ها و مناقصات شرکت نمایید.
با ثبت نمودن شرکت کلیه فعالیت های شما به صورت رسمی و در چهارچوب قانون انجام می شود.و از سوء استفاده های اشخاص متخلف جلوگیری می نماید.
اگر شرکتی ثبت نشود ممکن است اعضا در زمان تقسیم سود و زیان شرکت با مشکل مواجه شوند.اما در صورت ثبت به دلیل اینکه کلیه قوانین و دستورالعمل های شرکت در قالب اساسنامه و شرکتنامه تنظیم می شود با این مشکل روبرو نمی شوید.
همچنین در صورتی که شرکت شما به صورت قانونی ثبت شده باشد اشخاص حقیقی و حقوقی راحتتر به شما اعتماد می نمایند و با اطمینان بیشتری با شما قرارداد منعقد می نمایند.
در ایران شرکت ها به دو دسته شرکت های تجاری و مدنی تقسیم می شوند.
انواع ثبت شرکت ها
شرکت های تجاری با هدف کسب سود و درآمد و تقسیم آن میان اعضا تشکیل می شوند.شرکت های تجاری نیز به 7 نوع متفاوت تقسیم می شوند که موارد زیر را شامل می شوند :
- شرکت سهامی عام و خاص
- شرکت مختلط سهامی
- شرکت غیر مختلط سهامی
- شرکت تضامنی
- شرکت با مسئولیت محدود
- شرکت تعاونی
- شرکت نسبی
برای ثبت شرکت چه باید کرد ؟
اگر برایتان سوال است که برای ثبت شرکت چه باید کرد به شما پیشنهاد می نمایم این مقاله را مطالعه نمایید و یا با کارشناسان موسسه حقوقی و ثبتی تکسفیر تماس حاصل نمایید.
در گذشته برای ثبت شرکت باید به صورت حضوری به اداره ثبت شرکت ها مراجعه می نمودید و فرم های مربوطه را تکمیل و مدارک مورد نیاز را تهیه می نمودید . ولی امروزه به صورت غیر حضوری و با مراجعه به سامانه اداره ثبت شرکت ها به آدرس http://irsherkat.ssaa.ir می توانید شرکت خود را ثبت نمایید.
مراحل ثبت شرکت
برای ثبت شرکت باید مراحل آن را سپری نمایید و مدارک مورد نیاز را تهیه نمایید.
- انتخاب شریک مناسب
- ثبت نام در سایت اداره ثبت شرکت ها به نشانی http://irsherkat.ssaa.ir
- تعیین نام شرکت
- تعیین مدت فعالیت و موضوع شرکت
- وارد نمودن آدرس شرکت در سامانه
- تعیین سرمایه شرکت
- وارد نمودن اسامی شرکا
- تعیین سمت اشخاص
- وارد نمودن سهام اشخاص
- تعیین ارتباط میان اشخاص
- تعیین و ثبت شعب شرکت
- تعیین روز و ماه و سال مالی
- وارد نمودن متن صورتجلسه در سامانه
- تنظیم اظهارنامه یا تقاضانامه
- تکمیل اساسنامه
- تکمیل شرکتنامه
- تهیه مدارک مورد نیاز
- ارسال مدارک مورد نیاز
مدارک لازم برای ثبت شرکت
مدارک ثبت شرکت در انواع شرکت ها در برخی موارد متفاوت می باشد ولی به طور کلی برای ثبت شرکت باید مدارک زیر را تهیه نمایید.
- ارائه 2 برگ شرکتنامه
- ارائه 2 برگ اساسنامه
- ارائه 2 برگ تقاضانامه
- ارائه مجوز از مراجع مربوطه در صورت لزوم
- ارائه اصل گواهی مبنی بر عدم سوء پیشینه
- ارائه 2 برگ صورتجلسه مجمع عمومی موسس
- ارائه اصل وکالتنامه وکیل رسمی شرکت در صورت انجام مراحل ثبت شرکت توسط وکیل دادگستری
- ارائه اقرارنامه مدیران شرکت و بازرسین
بعد از ثبت شرکت باید شرکتتان را به سازمان مالیات معرفی نمایید.تا پرونده مالیاتی تشکیل دهید و برای اخذ کد اقتصادی اقدام نمایید.برای تعیین حوزه مالیاتی تنها 2 ماه پس از ثبت شرکت فرصت دارید.
در صورت وجود سوال در زمینه امور ثبتی و حقوقی مثل ثبت انواع برند ، اخذ رتبه بندی شرکت ، اخذ پلمپ دفاتر ، ثبت تغییرات شرکت ، انحلال شرکت و… می توانید با کارشناسان موسسه حقوقی و ثبتی تکسفیر تماس حاصل نمایید.