موسسه ثبتی و حقوقی تکسفیر

ثبت اختراع

خدمات ثبتی

26 ژانویه 2019 233 بازدید
موسسه ثبتی و حقوقی تکسفیر
ثبت اختراع

ثبت اختراع

ثبت اختراع در حوزه های مختلف کاری یکی از خدماتی است که توسط موسسه حقوقی ثبتی تکسفیر انجام می پذیرد. جامع ترین تعریف اختراع را می توان این گونه بیان کرد که : به هر محصول یا فرایندی که راهی جدیدی برای انجام کاری را میسر سازد یا امکان حل مشکلی را فراهم آورد. باید توجه داشت که یک اختراع تنها زمانی می تواند قابلیت بهره برداری داشته باشد که از روش های قانوی به ثبت رسیده باشد. این ثبت اختراع امکان سوءاستفاده و کپی برداری را از بین می برد.

ثبت اختراع

ثبت اختراع در حوزه های مختلف کاری یکی از خدماتی است که توسط موسسه حقوقی ثبتی تکسفیر انجام می پذیرد. جامع ترین تعریف اختراع را می توان این گونه بیان کرد که : به هر محصول یا فرایندی که راهی جدیدی برای انجام کاری را میسر سازد یا امکان حل مشکلی را فراهم آورد. باید توجه داشت که یک اختراع تنها زمانی می تواند قابلیت بهره برداری داشته باشد که از روش های قانوی به ثبت رسیده باشد. این ثبت اختراع امکان سوءاستفاده و کپی برداری را از بین می برد.

سند ثبت اختراع

 سند ثبت اختراع یا حق امتیاز،سندی است که توسط اداره مالکیت صنعتی و در مقابل اختراع یا ایده به ثبت رسیده به مخترع یا نماینده قانونی وی داده می شود.

نکته : حق امتیاز باید سه شرط نوآوری،سودمندی و تازگی را داشته باشد و موضوع اختراع پتانسیل ثبت را داشته باشد.

 شما می توانی برای دریافت مشاوره و راهنمایی در مورد شرایط و مراحل ثبت اختراع و یا امور دیگر مثل نحوه ثبت شرکت و ثبت شرکت در کرج و یا ثبت برند در کرج و یا خرید و فروش شرکت با کارشناسان ما در تکسفیر تماس حاصل نمایید. مالکیت فکری به دو بخش کپی رایت و مالکیت صنعتی تقسیم می شود.مالکیت صنعتی شامل اختراع،طرح های صنعتی،علائم تجاری و نشان های جغرافیایی و اسرار تجاری و… می باشد.

ثبت اختراع
ثبت اختراع

حق پنتنت چیست؟

پتنت یا سند ثبت اختراع، سندی اختصاصی است برای اختراعی جدید یا ایده ای نو برای فرد ابداع کننده یا نماینده رسمی آن است. این سند تا مدتی مشخص از طرف دولت ها رسمی شناخته می شود فقط در صورتی که جزییات کامل و اطلاعات فنی آن برای عموم مردم قابل رویت باشد. این سند برای حدود 20 سال دارای اعتبار می باشد.

سند ثبت اختراع به طوره کلی به دیگران اجازه هیچگونه فعالیت اعم از تولید، توزیع یا استفاده از ایده یا محصول شما را بدون مجوز و رضایت از شما نمی دهد. داشتن این سند به منظور حق تولید محصول نمی باشد بلکه  فقط  دیگران از تولید محصول شما منع می شوند. حقوق ثبت اختراع معمولا بعد از ارائه دادخواست از سوی دارنده سند یا نماینده آن احقاق می شود.دادگاه معمولا در بیشتر دولت ها، فرد یا افراد نقض کننده حقوق ثبت اختراع را از این کار بازداشته.

دادگاه شخص نقض کننده را وادار به جبران خسارت های مالی وارد شده به شخص صاحب حق اختراع می نمیاد. اگر فردی در دادگاه حق ثبت اختراع را به چالش کشیده و در این امر موفق باشد، حق ثبت اختراع فاقد اعتبار شناخته خواهد شد. به طور مثال ثابت کند اختراع شرایط قانونی لازم را ندارد.

مجوز بهره برداری به صورت ساده به معنی این است که صاحب سند مجوز بهره برداری خود را به فرد یا ارگانی دیگر برای ساخت، استفاده، فروش و غیره می دهد. این امر طبق قرارداد تنظیم شده بین طرفین (میزان و زمان پرداخت) برای یک هدف مشخص در یک چارچوب مشخص طبق توفق صورت گرفته انجام می شود.

انواع امتیاز از سوی سازمان ثبت اختراع

ثبت اختراع برای فرد دارای مزایا و امتیازاتی است که برای توسعه کار خود نسبت به دیگران جلوتراست. در ادامه چند مورد از این مزایا را بررسی می کنیم. اگر ارگان شما مالک یک اختراع باشد یا مجوز بهره برداری از آن را اخذ کرده باشد میتواند مانعی برای ورود رقیبان به بازار همان محصول باشد و این مورد ارگان شمارا در آن بازار برجسته می کند.

1- موقعیت بهتر در بازار های رقابتی

اولین امتیاز ثبت اختراع این است که فرد ثبت به عنوان اختراع ، گواهی و اسناد اختراع به مالک آن اجازه می دهد از استفاده تجاری دیگران از اختراع را جلوگیری کند. در این صورت از کپی کردن دیگران جلوگیری میکند.

2- درآمد بیشتر از اعطای حق بهره برداری (لایسنس) و انتقال اختراع

شخص یا اشخاص می توانند زمانی که دارای حق اختراع محصولی هستند، مالکیت آن یا مجوز بهره برداری آن را طبق قراردادی تعیین شده به طرف مقابل داده و از این راه کسب درآمد مضاف داشته باشند.

3-توانایی بیشتر جهت دریافت وام و یا جمع آوری منابع مالی با نرخ بهره مناسب

مالکیت اختراع یا مجوز بهره برداری از آن ممکن است توانایی شما را برای جمع آوری منابع مالی و سرمایه گذاری برای عرضه محصول به بازار و تجاری سازی افزایش دهد. در بعضی زمینه ها اغلب لازم است اختراعات قوی داشته باشید تا سرمایه گذاران را به خود جذب کنید.

حق امتیاز محصول چیست؟ 

درواقع حق امیتاز برای جذب و نگهداری مشتری یک راهبرد کسب و کار است. یک سامانه بازاریابی است که هدف آن ایجاد یک تصویر درباره محصولات یا خدمات یک شرکت در ذهن مشتری می باشد. در حقیقت یک روش است برای تعریف محصولات یا خدمات به طوری که نیاز مشتری را برطرف کند.

اختراعاتی که قابل ثبت نیستند :

  1. ایده ها و اختراعاتی که پیش از شما توسط دیگری ارائه و به ثبت رسیده باشد
  2. اختراعاتی که با شرع مغایرت داشته باشد
  3. نظریه های علمی،آثار هنری و روش های ریاضی
  4. روش هایی که به بررسی بیماریهای انسان و حیوان، بهبود و تشخیص آنها می انجامد
  5. منابع ژنتیک و فرآیند های بیولوژیک
  6. روش های انجام کار تجاری و فعالیت های ذهنی و اجتماعی

اختراعاتی که قابل ثبت هستند :

یک اختراع در صورت دارا بودن شرایط تازگی،نوآورانه بودن،سودمندی و کارایی صنعتی و نبودن در هیچ یک از موارد بالا امکان ثبت دارد.

نحوه ثبت اختراع
نحوه ثبت اختراع

مزایای ثبت کردن اختراع

  • به دست آوردن سود و بازگشت هزینه های سرمایه گذاری انجام شده.
  • کسب جایگاه پر قدرت در بازار و امکان رقابت.
  • به دست آوردن اعتبار برای فرد یا شرکت.
  • استفاده از مزایای بنیاد ملی نخبگان.
  • حمایت صندوق پژوهشگران کشور.
  • استفاده از وام ها و سایر تسهیلات در نظر گرفته شده برای شرکت های دانش بنیان.
  • جلوگیری از کپی برداری و سوء استفاده از اختراع.
  • امکان اخذ وام و منابع مالی برای گسترش اختراع.
  • امکان دستیابی به بازار های رقابتی در دنیا.

مدت اعتبار گواهی ثبت اختراع :

ثبت اختر اع یک حق قانونی است که به فرد متقاضی این امکان را می دهد که ادعای خود را به صورت قانونی ثبت نماید. در کشورهای مختلف مدت اعتبار این گواهی 20 سال می باشد. در ایران طبق قانون ثبت اختراعات و طرح های صنعتی مدت اعتبار این گواهی نامه بعد از گذشت 20 سال از تاریخ ارائه اظهارنامه ثبت نمودن اختراع می باشد به شرط آنکه اقساط سالیانه آن توسط فرد متقاضی پرداخت شود و در صورت عدم پرداخت این گواهی نامعتبر شناخته می شود.

اعتراض به ثبت اختراع

اعتراض به ثبت کردن اختراع امکان دارد در سه حالت به وجود بیاید:
اعتراض به رد اظهارنامه اختراع:
امکان دارد درخواست متقاضی برای ثبت رد گردد. در اینصورت او می‌تواند اعتراض خود را با مستندات آن در دو نسخه کتبی تنظیم ماید و در مهلت ۳۰ روزه به کمیسیون مربوطه ارائه کند.
اعتراض به تقاضای ثبت اختر اع: هر کس اعتراضی به ثبت اختراع دارد میتواند اعتراض خود را اعلام کند.
اعتراض مبنی بر ادعای حق مالکیت ثبت اختراع: امکان دارد فردی با ادعای حق مالکیت نسبت به اختراعی اعتراض کند. اگر اختراع او قبلا ثبت نشده باشد باید همزمان با اعتراضش، برای ثبت خود اقدام نماید.

روش های ثبت اختراع :

  1. روش اعلامی: طبق این روش در صورتی که پیش از آن فرد دیگری آن ادعا را ثبت نکرده باشد و در حیطه موضوعات قابل ثبت قرار داشته باشد،موضوع مورد نظر ثبت می گردد.
  2. روش تحقیقی : در کشور هایی که از آزمایشگاه و امکانات مورد نیاز برخوردار هستند قبل از ثبت آن را مورد آزمایش قرار می دهند و در صورت صحت و سقم ادعا موضوع مورد اختراع ثبت می گردد.

هزینه ثبت اختراع

هزینه های ثبت اختراع در ایران بسیار پایین تر از کشورهای دیگر می باشد و بخشی از آن در طول 20 سال اعتبار گواهی ثبت اختراع از مخترع دریافت میگردد. هزینه ثبت برای متقاضیان حقیقی و حقوقی دارای تفاوت است. از دیگر هزینه های میتوان به هزینه درج آگهی در روزنامه رسمی کشور اشاره کرد . مرجع استعلام که به پیشنهاد شما یا توسط اداره ثبت اختراعات معرفی خواهد شد نیز جهت بررسی شرایط ماهوی اختراع هزینه ای را دریافت میکند.

روش تحقیقی ثبت اختراع

روش تحقیقی: در بعضی از كشورها صحت و سقم ادعای مخترع مورد بررسی قرار میگیرد که این کار با بهره جستن از وسایل و امكانات و آزمایشگاه های مختلف انجام می شود که این آزمایش ها امکان دارد بسیار زمان بر باشد. معمولا در این روش اختراع قبل از ثبت محرمانه نگهداری میشود و اگرپس از بررسی ، ادعای مخترع درست بود نسبت به ثبت آن اقدام میشود در غیر این صورت آن درخواست رد میگردد.

در برخی از كشورها از هر دو روش مذکوراستفاده می شود برای مثال در سوئیس در مورد اختراعاتی كه اپر اهمیت می باشند مانند دارو روش تحقیقی ولی در سایر موارد روش اعلامی برای ثبت مورد استفاده قرار میگیرد. در نتیجه در هر کشور قانونگذار با توجه به مقتضیات ومصلحتهای خاص کشور یکی از دو روش فوق را برای ثبت کردن اختراع بر می گزیند ومقررات خاص آن را برای همگان ملزم میداند.

مراحل ثبت اختراع
مراحل ثبت اختراع

روش اعلامی ثبت اختراع

روش اعلامی: در این روش ادعای مخترع ملاک است به این معنی که فرض می شود که کاملا ادعای مخترع صحیح میباشد و در صورتی که این ادعا قبلا به ثبت نرسیده باشد ، صورت میگیرد. طبق ماده ٣٦ قانون ثبت برند تجارتی و اختراعات ورقه یا سند اختراع به هیچ عنوان سندی برای اثبات قابل استفاده بودن و یا جدید بودن و یا حقیقی بودن نیست وهمچنین داشتن سند دلیل بر مخترع بودن فرد تقاضا کننده آن نمیباشد.

 روشی که در ایران برای ثبت کردن اختراعها استفاده میشود روش اعلامی است  و پس از تحویل مدارك توسط مخترع به شرکت ها ادعایی وی در صورتی که سابقه ی ثبت نداشته باشد انجام شده و سند آن به نام مخترع صادر میگردد در ضمن مسئولیت صدور ورقه (سند) به عهده اداره مالکیت صنعتی می باشد اما این امر به این معنی نمیباشد که اداره مذکور مسئول صحت و سقم آن است بلكه مسئولیت آن فقط متوجه شخص مخترع است .

روش تنظیم اظهار نامه  :

اظهارنامه ای که جهت ارائه به اداره مالکیت صنعتی تنظیم می گردد، بایستی به زبان فارسی باشد و هم چنین دارای تاریخ و امضا باشد. هزینه های تنظیم اظهارنامه بر عهده ی شخص مخترع می باشد

اظهارنامه دارای چه محتویاتی می باشد

اظهارنامه نوشته ای است طبق مقررات قانونی تنظیم شده و به صراحت ماده 156 قانون آیین دادرسی مدنی، از راه های رسمی مطالبه حق و حقوق له شمار میرود. ارسال اظهانامه پیش نیازی است برای مطالبه بعضی از حقوق و به وسیله آن مطالبه رسمی اماکن پذیر است.  میتوان توسط اظهارنامه آمادگی تسلیم کردن هرچیزی، اعم از مال، وجو و سند را به طرف مقابل اعلام کرد

  • نام،شماره ملی،آدرس،کد پستی،تابعیت و سمت شخص متقاضی و یا نماینده قانونی آن
  • در صورتی که شخص متقاضی در ایران اقامت نداشته باشد، نام،اقامتگاه و کد پستی فرد یا افرادی که صلاحیت دریافت ابلاغ ها در ایران را داشته باشد
  • نام،آدرس و شغل مخترع چنان چه متقاضی شخص مخترع نباشد.
  • عنوان اختراع که شامل کلماتی مثل بهتر و غیره نباشد و بین 3 تا 10 کلمه باشد.
  • تاریخ،محل و شماره اظهارنامه ثبت اختر اع
  • در صورت تکمیلی بودن اختراع اطلاعات مرتبط با اظهارنامه اصلی
  • صفحات توصیف،ادعا،خلاصه توصیف اختراع و نقشه ها
  • تعیین طبقه ثبت اختراع براساس طبقه بندی بین المللی اختراعات

مدارک مورد نیاز

شما می توانید پس از تکمیل مدارک مورد نیاز به موسسه تکسفیر مراجعه نمایید تا ایده یا محصول خود را ثبت نمایید.

  1. تکمیل اظهارنامه در سایت اداره مالکیت صنعتی ایران
  2. توصیف کامل اختراع فرد(فرد مخترع باید جزئیات اختراع و نحوه عملکرد آن را به صورت کامل توصیف نماید.این جزئیات باید به حدی دقیق باشند که توسط فردی با مهارت های عادی فنی در همان زمینه قابل بازسازی باشد.)
  3. نقشه و طرح اختراع(در صورتی که برای فهم و درک بهتر اختراع نقشه یا نمودارهایی مورد نیاز باشد باید طوری آن ها را توصیف نماید که یک فرد متخصص در آن زمینه بتواند آن را ترسیم نماید.)
  4. بررسی توسط کارشناسان اداره مالکیت صنعتی ایران
  5. مراجعه حضوری به اداره کل مالکیت صنعتی ایران
  6. انتشار آگهی در یک روزنامه رسمی کشور
  7. دریافت گواهی
  8. مراجعه به بنیاد ملی نخبگان

مدارک مورد نیاز برای اشخاص حقیقی

  • ارائه نقشه و توصیف اختراع
  • پر کردن فرم‌های مربوط به توصیف اختراع
  • آدرس و کدپستی مخترع و مالک
  • کپی کارت ملی و صفحه نخست شناسنامه مخترع

شایان ذکر می باشد اگر مالک و یا مخترع یک شخص باشند فقط باید یکبار مدارک هویتی ضمیمه گردد.

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

دیدگاه خود را بیان کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس بگیرید