انحلال شرکت سهامی
انحلال شرکت سهامی
یکی از خدمات موسسه تکسفیر انحلال شرکت سهامی می باشد. همان طور که ثبت شرکت دارای مراحل قانونی می باشد و ضوابط مربوط به خود را دارد، انحلال شرکت نیز باید قانونی انجام شود. ممکن است انحلال شرکت به هر دلیلی اتفاق بیفتد، رایج ترین دلایل فروپاشی شرکت عدم تفاهم و خط فکر شرکا در پروژه ها می باشد. اگر در فکر انحلال شرکت ثبت شده ی خود هستید، در ادامه ی این مطلب با ما همراه باشید. در صورتی که به هر دلیلی فعالیتی در شرکت سهامی خود ندارید، دلایلی نظیر اختلاف میان شرکا یا ورشکستگی ، توصیه ما این است انحلال شرکت سهامی خود را هر چه زودتر ثبت کنید. چرا که در صورت عدم انحلال شرکت سهامی بایستی اظهارنامه عدم کارکرد هر سه ماه یکبار تنظیم و ارائه کنید، بعلاوه که مالیات هم با توجه به اینکه قانونا شرکت شما دایر است برای شما می آید.
انحلال شرکت سهامی:
یک شرکت سهامی ممکن است به دلایل مختلفی منحل شود. بعد از انحلال شرکت سهامی مدیر شرکت دیگر هیچ سمتی ندارد. بنابراین در صورتی که کارهای شرکت تمام نشده باشد باید شخصی را به عنوان نماینده برای پیگیری مطالبات و بدهکاری شرکت تعیین نمایند. به این شخص مدیر تصفیه می گویند. یکی از وظایف متصدیان تصفیه این است که انحلال شرکت را به مرجع ثبت برای ثبت و آگهی برای اطلاع عموم اعلام نمایند. تا زمانی که انحلال شرکت ثبت و آگهی نشده است نسبت به اشخاص ثالث بدون اثراست. موسسه حقوقی و ثبتی تکسفیر با دارا بودن تجربه موفق چندین ساله و با بهره گیری از جمعی از متخصصان و کارشناسان خبره، به صورت حرفه ای خدمات خود را در زمینه هایی مثل ثبت شرکت در کرج،ثبت برند در کرج،خرید و فروش شرکت، ثبت شرکت در نقاط دیگر،ثبت تغییرات شرکت و… را در جهت رفع نیازهای ثبتی و حقوقی افراد ارائه می نماید.
مهلت اعتبار نام تایید شده چقدر است؟
انحلال شرکت چه زمانی اتفاق می افتد ؟
انحلال شرکت زمانی اتفاق می افتد که به دستور دادگاه یا با تصمیم مالکین، مؤسسین یا اعضای هیئت مدیره تصمیم بر خاتمه فعالیت های شرکت گرفته شود. پس از انحلال شرکت این مسئله باید در مهلت قانونی و به شکل رسمی به ثبت رسیده و مدیر تصفیه به تسویه حساب با طلبکاران، سهامداران و … بپردازد. هنگامی که شرکتی به دلیل اشتباه در برنامه ریزی و پیش بینی آینده، عدم برابری سود و زیان، پایان موضوع فعالیت و برخی از مشکلات غیر قابل پیش بینی دچار ورشکستگی می شود و چاره ای جز برچیده شدن و تعطیلی ندارد، مطابق قانون تجارت، مدیران، سهامداران و شرکاء شرکت وظیفه دارند انحلال شرکت را اعلام و بصورت رسمی در اداره ثبت شرکت ها و موسسات تجاری ثبت کنند. از نظر حقوقی این عملیات، ثبت انحلال شرکت است.
انحلال شرکت ها چگونه انجام می شود؟
انحلال شرکت به سه طریق انجام می شود: 1-از طریق حکم قضایی توسط مراجع ذی صلاح. 2-با تصمیم مدیران، سهامداران (در مجمع عمومی فوق العاده) و اعضاء هیئت مدیره. 3-بواسطه صدور حکم ورشکستگی شرکت.
انواع انحلال :
- انحلال قهری
- انحلال براساس تصمیم و تشخیص مجمع عمومی فوق العاده
- انحلال با حکم دادگاه
انحلال قهری :
اگر شرکتی ورشکسته شود و حکم ورشکستگیش صادر شود منحل می شود. شرکت بعد از انحلال باید طبق مقررات مربوط به ورشکستگی تصفیه شود در مورد ورشکستگی نیازی به حکم دادگاه نمی باشد.
انحلال براساس تصمیم مجمع عمومی فوق العاده :
در صوتی که مجمع عمومی فوق العاده تشخیص انحلال شرکت سهامی را به هر دلیلی و با وجود مخالفت دارندگان سهام موسس یا انتفاعی را قبل از موعد تعیین شده بدهد،شرکت منحل می شود.
انحلال با حکم دادگاه
در صورتی که موضوع شرکت انجام شده باشد یا انجامش غیر ممکن باشد. یا در صورت اتمام مدت شرکت و عدم تمدید آن.ویا از بین رفتن حداقل نصف سرمایه که مجمع عمومی رای به انحلال و یا کاهش سرمایه نداده باشد، هر ذینفعی می تواند از دادگاه درخواست انحلال شرکت سهامی را نماید اگر بعد از سپری شدن یک سال از از تاریخ ثبت شرکت ، شرکت هیچ اقدامی برای موضوع اش انجام ندهد،و یا شرکت بیشتر از یک سال بدون فعالیت باشد. ویا بیش از 6 ماه از عدم تصدی سمت مدیرعامل و یا اعضای هیئت مدیره گذشته باشد، دادگاه حداکثر 6 ماه فرصت می دهد تا دلایل انحلال شرکت سهامی رفع شود. چنانچه در این مدت موانع و دلایل انحلال حل نشد دادگاه حکم انحلال شرکت را صادر می نماید.
نحوه ثبت اینترنتی انحلال شرکت
بعد از تشکیل مجمع و تنظیم صورتجلسه انحلال و امضا آن توسط سهامداران، به ساماده اداره ثبت شرکت مراجعه نموده و در گزینه پذیرش صورتجلسه، اطلاعات شرکت را وارد و دستور جلسه را که همان انحلال شرکت است انتخاب می کنید. سپس اطلاعات اعضا را وارد و و متن صورتجلسه را بارگزاری کرده و پذیرش نهایی کنید. برای اقدام انحلال یک شرکت سهامی خاص فرصتی 3 روزه مشخص شده می باشد و در صورت اتمام این فرصت باید باز هم مراحل از اول پشت سر بگذارید. به این موضوع هم توجه کنید که درخواست انحلال قادر است به دو صورت داده شود که همین موضوع به نوع انحلال هم بستگی خواهد داشت، مجمع عمومی فوق العاده و همچنین مرجع قضایی (دادگاه) قابلیت ارائه درخواست انحلال را دارند و این درخواست باید توسط سهامدارن امضاء گردد.
نتایج انحلال شرکت سهامی :
یکی از نتایج انحلال شرکت،تصفیه و تقسیم دارایی می باشد. منظور از تصفیه تفریق حساب و تعیین بدهکاری و بستانکاری می باشد. شرکت سهامی به محض اینکه منحل شد شرکت در حال تصفیه به حساب می آید. بنابراین باید بعد از نام شرکت عبارت در حال تصفیه نیز ذکر شود. و نام مدیر و یا مدیران تصفیه در تمامی اوراق و آگهی های مربوط به شرکت قید شود. تصفیه امور شرکت سهامی مطابق با قانون و مقررات لایحه اصلاحی قانون تجارت انجام می شود.
ثبت انحلال شرکت :
انحلال شرکت پیش از زمان تعیین شده توسط مجمع عمومی فوق العاده انجام می شود و مجمع هر زمانی که بخواهد می تواند تصمیم بگیرد. این تصمیم در صورتی دارای اعتبار است که در جلسه رسمی و با رای حداقل دو سوم آرا انجام شود. بنابراین سهامداران باید طبق مقررات،صورتجلسه ای تحت عنوان مجمع عمومی فوق العاده تنظیم نمایند. و همراه سایر مدارک به اداره ثبت شرکت ها ارسال نمایند. تا اداره ثبت اقدامات لازم را انجام دهد. مراتب این اقدامات از طریق انتشار آگهی در روزنامه رسمی شرکت به اطلاع دارندگان سهام می رسد.
مالیات انحلال شرکت
بعد از منحل کردن شرکت و درج آگهی انحلال در روزنامه رسمی، مدیر تصفیه باید به سایت اداره دارایی مراجعه و اظهارنامه انحلال شرکت ( اظهارنامه ۱۱۴ و ۱۱۶ ) را تکمیل و تحویل اداره مالیات جهت تعیین تکلیف بدهی های مالیاتی شرکت، بدهد. میزان مالیات شرکت بعد از تحویل اظهارنامه و بررسی توسط کارشناس مربوطه مشخص می شود و رقم قابل حدسی برای آن وجود ندارد.
مدارک مورد نیاز جهت ثبت انحلال شرکت در انواع شرکت ها :
برای اینکه یک شرکت منحل شود کلیه اعضا باید صورتجلسه را امضا نمایند .و اگر حتی یک عضو هم آن را امضا ننماید سایر اعضا نمی توانند شرکت را منحل نمایند. اگر یکی از اعضا غایب باشد اما اعضا از او وکالتنامه تام داشته باشند می توانند شرکت را بدون حضور وی منحل نمایند اما در غیر این صورت نمی توانند.
مدارک مورد نیاز جهت انحلال شرکت سهامی خاص :
- اصل صورتجلسه انحلال شرکت که کلیه شرکا و مدیر تصفیه آن را تایید نموده اند.
- کپی شناسنامه مدیر تصفیه در صورت انتخاب وی خارج از سهامداران
- آخرین روزنامه رسمی شرکت
- اصل روزنامه کثیرالانتشار که حاوی آگهی دعوت شرکا در صورت تشکیل مجمع با اکثریت آرا باشد
نکته :صورتجلسه انحلال شرکت باید همراه دیگر مدارک ظرف مدت 5 روز از تاریخ تشکیل جلسه به اداره ثبت شرکت ها ارائه شود. و پس از ثبت در دفاتر ثبت شرکت ها و امضای آن توسط نماینده، شرکت منحل شود.
مدارک مورد نیاز برای ثبت انحلال شرکت با مسئولیت محدود :
- اصل صورتجلسه انحلال شرکت که کلیه شرکا و مدیر تصفیه آن را تایید نموده اند.
- کپی شناسنامه مدیر تصفیه در صورت انتخاب وی خارج از سهامداران
- آخرین روزنامه رسمی شرکت
- آخرین روزنامه رسمی
- سند ثبت که حاوی دعوت نامه برای شرکا در صورت تشکیل مجمع با اکثریت آرا باشد
مدارک مورد نیاز برای ثبت انحلال شرکت تضامنی :
- اصل صورتجلسه انحلال که کلیه شرکا و مدیر تصفیه آن را تایید نموده اند.
- مدارک شناسایی شرکا
- مدارک ثبتی شرکت
مدارک مورد نیاز برای ثبت انحلال موسسه :
- اصل صورتجلسه انحلال شرکت که کلیه شرکا و مدیر تصفیه آن را تایید نموده اند.
- کپی شناسنامه مدیر تصفیه در صورت انتخاب وی خارج از سهامداران
- آخرین روزنامه رسمی مربوط به انتشار آگهی های روزنامه