موسسه ثبتی و حقوقی تکسفیر
موسسه ثبتی و حقوقی تکسفیر
چه نوع شرکتی را انتخاب کنیم

چه نوع شرکتی را انتخاب کنیم؟

چه نوع شرکتی را انتخاب کنیم؟ اگر در شرف تاسیس و راه اندازی کسب و کاری هستید باید به این نکته توجه کنید که چه نوع ساختاری را برای کسب و کار و شرکت خود انتخاب می کنید. نوع شرکت و ساختاری که برای کسب و کار خود برمی گزینید می تواند نقش تعیین کننده ای در توسعه و رشد کسب و کار شما داشته باشد. مسائل مالی و ساختار شرکت و مسائل مربوط به مالیات و مسئولیت های هر شخص ارتباط مستقیمی با نوع شرکتی که ثبت می کنید دارد. در این مقاله، به بررسی گونه‌های مختلف کسب‌ وکارها و نکات کلیدی که پیش از تصمیم‌گیری برای راه‌اندازی یکی از آن‌ ها باید مدنظر قرار دهید، می‌پردازیم.

چه نوع شرکتی را انتخاب کنیم؟

انتخاب یک ساختار تجاری مناسب می تواند به شما کمک کند که از خطرات مالی و قانونی  در امان بمانید. همچنین می تواند مسیری برای تحقق اهداف و رویاهای شما باشد و هزینه های مالیاتی شما را کاهش دهد. اما سوال اینجاست که چه نوع شرکتی را انتخاب کنیم؟

وقتی به‌عنوان یک کارآفرین تازه‌کار قدم در این مسیر می‌گذارید، یکی از اولین تصمیم‌های پیش رویتان، تعیین ساختار کسب ‌وکار و نوع شرکتی است که قصد تاسیس آن را دارید می باشد. با این حال، وقتی با گزینه‌های متعدد و گاه شبیه به هم روبه‌ رو می‌شوید، ممکن است حس کنید در میان انبوه انتخاب‌ ها گم شده‌ اید.

چطور می‌توانید انواع شرکت را ارزیابی کنید و بهترین گزینه را انتخاب کنید؟ ما در این راهنمایی به شما کمک می کنیم تا انتخاب بهتری داشته باشید. بیایید با هم مزایا و چالش‌های برخی از ساختارهای رایج انواع شرکت های قابل ثبت در ایران را بررسی کنیم. همچنین می توانید با کارشناسان ثبت تکسفیر تماس بگیرید تا از مشاوره رایگان با کارشناسان ما استفاده نمایید.

عوامل تعیین کننده در انتخاب نوع شرکت

چه عواملی تعیین می کند که چه نوع شرکتی را انتخاب کنیم؟ یکی از فاکتورهای تعیین کننده این است که تعداد شرکا و اعضای تیم چند نفر هستند و سطح مسئولیت هر یک می خواهید چقدر باشد. . همچنین، هدف اصلی بنیان ‌گذاران از راه ‌اندازی شرکت، پیشبرد فعالیت‌های اقتصادی برای پاسخگویی به نیازهای جامعه چگونه است. امروزه، پرطرفدارترین و پرکاربردترین انواع ثبت شرکت در ایران، شرکت با مسئولیت محدود و شرکت سهامی خاص هستند.

کدام نوع شرکت بهتر است

برای تاسیس و تشکیل یک شرکت در ابتدا باید بدانیم که چه نوع شرکتی را انتخاب کنیم و چه نوع شرکتی برای اهداف ما مناسب تر می باشد. همان‌طور که تجربه نشان داده، برخی شرکت‌ها به دلیل ویژگی‌هایشان طرفداران بیشتری دارند. برای مثال اگر شرکت با مسئولیت محدود را انتخاب می کنید باید بدانید که حداقل به دو شریک برای تاسیس نیاز دارد و برخلاف شرکت‌های تضامنی و نسبی عمل می‌کند. در این مدل، شرکا فقط به اندازه سرمایه‌ای که وارد شرکت کرده‌اند، مسئول بدهی‌ها و تعهدات آن هستند. فرض کنید شرکتی با مسئولیت محدود دارایی‌ای به ارزش ۸۰۰ هزار تومان داشته باشد، اما بدهی آن ۱ میلیون تومان باشد. در این حالت، طلبکاران نمی‌توانند ۲۰۰ هزار تومان باقی‌مانده را از اموال شخصی شرکا مطالبه کنند. این بدین معنی است که در شرکت با مسئولیت محدود اموال شرکا محفوظ می ماند.

این شرکت شباهت‌هایی هم با شرکت‌های تضامنی و نسبی دارد؛ مثلاً سرمایه به‌صورت سهم‌الشرکه (نه سهام) بین شرکا تقسیم می‌شود و برای انتقال این سهم، باید موافقت دیگر شرکا جلب شود؛ بدون این رضایت، انتقال ممکن نیست. این ساختار برای کسب‌وکارهای کوچک یا خانوادگی مثل تجارت، پخش محصولات، بسته‌بندی، یا صادرات و واردات بسیار کاربردی است.

بهترین گزینه برای ثبت شرکت چیست؟

شرکت های سهامی خاص به طور معمول محدودیت خاصی در نوع فعالیت خود ندارد. قانون این نوع شرکت ها را حتی اگر دارای فعالیت تجاری نباشند نیز به عنوان شرکت بازرگانی شناخته می شوند.

اگر می خواهید نمایندگی یکی از شرکت های بزرگ را دریافت کنید و یا در مزایدات دولتی شرکت کنید می توانید شرکت سهامی خاص را به ثبت برسانید. برای اخذ وام نیز شرکت سهامی خاص گزینه مناسبی است. در این نوع شرکت ها می توانند 10 برابر سرمایه اولیه ای که ثبت کرده اید وام دریافت کنید. بنابراین غالبا برای دریافت وام نیاز به تغیرات و افزایش سرمایه پیدا می کنند.

ثبت شرکت سهامی خاص این امکان را فراهم می‌کند که با جمع‌آوری سرمایه‌های اندک در فضایی صمیمی، فعالیت تجاری آغاز شود. هرچند سهام این شرکت‌ها در بورس قابل معامله نیست، اما خرید و فروش آن بین افراد قابل انجام می شود. برای ثبت شرکت سهامی خاص نیاز به سه نفر سهامدار اصلی دارید. حداقل سرمایه ۱۰۰ هزار تومان، تعداد اعضای هیئت ‌مدیره ۳ نفر و مسئولیت شرکا به اندازه ارزش اسمی سهامشان تعریف می‌شود.

کدام نوع شرکت بهتر است
کدام نوع شرکت بهتر است

شرکت با مسئولیت محدود چیست؟

شرکت های مسئولیت محدود به دلیل سادگی در مراحل ثبت به گزینه های محبوب در ایران برای ثبت کردن شرکت تبدیل شده است. براساس قانون 94 که در قانون تجارت آمده است برای تاسیس و ثبت شرکت های با مسئولیت محدود وجود حداقل دو شریک الزامی است. در این نوع از شرکت ها هر شریک فقط به میزان سرمایه خود در برابر بدهی‌ها و تعهدات شرکت مسئول است، بدون اینکه سرمایه به سهام تقسیم شود. به عبارتی، سرمایه به سهم‌الشرکه تبدیل می‌شود، مسئولیت شرکا محدود به همین مقدار است و انتقال سهم‌الشرکه بدون توافق دیگر شرکا امکان‌پذیر نیست.

این شرکت‌ها هیچ محدودیتی در زمینه فعالیت ندارند و می‌توانند در حوزه‌های بازرگانی، مهندسی، صنعت، فناوری اطلاعات و سایر بخش‌ها فعال شوند.

بیشتر بخوانید: خرید و فروش برند آماده ثبت شده

شرکت‌های اشخاص (مانند شرکت تضامنی و شرکت نسبی)

در این نوع از شرکت ها بر خلاف دو نوع شرکت قبلی که شرح دادیم اعتبار فردی و سرمایه گذار خرف اول را می زند و معیار قرار می گیرد.  شرکت های تضامنی و نسبی به این گونه است که موسسین نه تنها با سرمایه ای که به شرکت آورده است بلکه با دارایی های شخصی خود نیز در برابر بدهی های احتمالی شرکت مسئول می باشد. در ساختار این نوع شرکت ها انتقال سهم الشرکه به دیگران دارای شرایط پیجیده ای می باشد. مسئولیت شرکا نیز در این مدل از کسب و کارها نامحدود می باشد. به همین دلیل این نوع از شرکت ها و کسب و کارها بهتر است بین اعضای یک خانواده و یا دوستان تاسیس گردد.

به بیان دیگر، در این شرکت‌ها، تنها سرمایه‌ای که شریک وارد شرکت کرده، کفاف تعهدات را نمی‌دهد؛ بلکه کل دارایی او، چه داخل شرکت باشد و چه خارج از آن، در معرض پاسخگویی به دیون شرکت قرار دارد. در ادامه، به‌صورت جداگانه ویژگی‌های هریک از این نوع شرکت‌ها را بررسی خواهیم کرد.

لازم به ذکر است اگر نوع شرکت مورد نظر خود را تعیین کرده اید و تصمیم گرفته اید که فعالیت خود را با چه نوع شرکتی شروع کنید می توانید ب جای این که از ابتدا شرکتی را ثبت کنید، یک شرکت از پیش ثبت شده را خریداری کنید. خرید شرکت راهی است آسان و کوتاه شما را سریع تر به هدفتان می رساند.

کلام آخر

در این مقاله ساختار، کاربردها و قوانین شرکت های مختلف قابل ثبت در ایران را شرح دادیم تا پاسخی باشد با سوال اینکه چه نوع شرکتی را انتخاب کنیم. با توجه به اهداف تجاری تعداد شرکا و میزان سرمایه و مسئولیت های مورد نظر برای شرکا می توانید نوع شرکتی که مناسب شماست را انتخاب کنید و نسبت به ثبت آن اقدام نمایید.

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

دیدگاه خود را بیان کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس بگیرید