کارت بازرگانی چیست؟
کارت بازرگانی چیست؟ طبق قوانین گمرکی کشور،کارت بازرگانی جوازی است که دارنده ی آن ،اعم از شخص حقیقی و حقوقی می تواند با داشتن آن،شروع به تجارت در عرصه واردات و صادرات کالا کند.
این کارت توسط شعب اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران در تهران یا شهرستان ها به نام متقاضیانی که واجد شرایط باشند صادر می گردد.
صدور کارت بازرگانی
صدور کارت بازرگانی موکول به آنست که اصولاً بازرگان موسسه ی خود را در دفتر ثبت تجارتی ثبت کرده و دارای دفاتر پلمپ شده ی تجارتی باشد و عضویت اتاق بازرگانی محل خود را نیز قبول کرده باشد. در مورد شرکت های تجارتی، کارت بازرگانی به نام مدیر مسئول شرکت صادر می شود.
مزایای کارت بازرگانی
مزایای استفاده از کارت بازرگانی بسیار گسترده و اهم است. مهمترین مزایا عبارتند از:
امکان پرداخت اینترنتی:
بسیاری از کارتهای بازرگانی قابلیت پرداخت اینترنتی و انجام تراکنشهای آنلاین را فراهم میکنند که این امکان برای خریدهای آنلاین و انجام تراکنشهای الکترونیکی بسیار مفید است.
دسترسی آسان به امکانات مالی:
کارت بازرگانی به افراد و شرکتها امکان میدهد تا به سرعت به اعتبار و تسهیلات مالی دسترسی پیدا کنند که این امر برای تسهیل تراکنشهای تجاری بسیار حیاتی است.
تسهیل در تراکنشهای بینالمللی:
استفاده از کارت بازرگانی باعث میشود تا تراکنشهای تجاری و مالی بین کشورها و مناطق مختلف به سرعت و بهصورت دیجیتالی انجام شود، این امر برای کسب و کارها و شرکتهای بینالمللی بسیار حیاتی است.
امکان پیشپرداخت:
برخی کارتهای بازرگانی امکان پیشپرداخت مبالغ را فراهم میکنند که برای کنترل بودجه و مدیریت هزینهها بسیار مفید است.
امکانات ویژه برای سفر:
برخی از کارتهای بازرگانی دارای امکانات و خدمات ویژهای مانند بیمه مسافرتی، دسترسی به تسهیلات ارزی و دسترسی به خدمات تخصصی برای مسافرتهای خارجی میباشند که برای افرادی که فعالیت های تجاری بین المللی دارند بسیار مفید است.
کاربردهای کارت بازرگانی چیست:
واردات از مناطق آزاد، صادرات کلیه کالاهای مجاز بازرگانی،، صدور گواهی مبدا، عضویت در اتاق بازرگانی، صدور ویزای تجاری,ارتباط با تجار خارجی، مبادله اطلاعات تجاری در سطح جهان، شرکت در نمایشگاه های ملی و بین المللی داخلی و خارجی، مبادرت به امر صادرات و واردات کالا بصورت تجاری، مبادرت به حق العمل کاری در گمرک، ثبت سفارش و ترخیص کالا از کاربردهای کارت بازرگانی می باشند.
کارت بازرگانی به هر 2 صورت حقیقی و حقوقی قابل اخذ می باشد.
شرایط دریافت کارت بازرگانی:
اشخاص حقیقی
1-داشتن حداقل 21 سال تمام
2-داشتن محل کسب متناسب با رشته فعالیت اعم از ملکی یا استیجاری
3-داشتن سه سال سابقه فعالیت تجاری یا تولیدی به تایید دو نفر از دارندگان کارت بازرگانی یا ارائه مدارک دانشگاهی یا داشتن مجوز تولید از یکی از وزارتخانه های تولیدی
4-داشتن برگ پایان خدمت نظام وظیفه یا برگ معافیت برای آقایان
5–عدم ورشکستگی به تقصیر و تقلب
6-داشتن حساب جاری در یکی از شعب بانک های داخلی
7-نداشتن رابطه استخدامی با دستگاه ها و سازمان های دولتی
8-نداشتن محکومیت موثر کیفری
(اشخاص حقیقی غیر ایرانی)
-داشتن کلیه شرایط مقرر فوق الذکر به استثنای برگ پایان خدمت نظام وظیفه
-داشتن پروانه کار و اقامت معتبر
-عمل متقابل کشور متبوع آن ها در مورد ایرانیان مقیم آن کشور
اشخاص حقوقی:
-مدیران شرکت های تعاونی و شرکت های دولتی و شرکت های موضوع قانون حفاظت صنایع مشمول محدودیت نداشتن رابطه استخدامی با دستگاه ها و سازمان های دولتی نمی باشند.
-مدیران عامل و رئیسان هیئت مدیره شرکت ها باید دارای پروانه کار و اقامت معتبر بوده و سابقه ی محکومیت موثر کیفری نداشته باشد.
-مدیران شرکت های دولتی و شرکت های متعلق به نهادهای انقلابی و شرکت های قانون حفاظت صنایع که حکم مدیریت آنان توسط سازمان های دولتی صادر شده باشد از ارائه گواهی نداشتن محکومیت کیفری معافند.
شرکت ها نیز باید دارای شرایط ذیل باشند:
عدم ورشکستگی به تقصیر
داشتن محل کسب مناسب با رشته فعالیت (ملکی یا استیجاری)
داشتن دفاتر قانونی و ارائه اظهارنامه ثبتی.
نکات مهم شرایط جدید اخذ کارت بازرگانی
نکات مهم شرایط جدید اخذ کارت بازرگانی به شرح زیر است:
۱- حضور شخص درکلاس های کارت بازرگانی الزامی می باشد.
۲- کارمندان تمام وقت دستگاههای دولتی امکان دریافت کارت بازرگانی را ندارند.
۳- هر شخص بیشتر از یک کارت بازرگانی چه حقوقی یا حقیقی نمی تواند داشته باشد .
۴- برای هر واحد ملکی چه مسکونی و تجاری چه اداری فقط یک کارت بازرگانی صادر می گردد.
۵- آدرسهای درج شده در اظهارنامه ثبتی، مفاصاحساب دارائی و سند مالکیت یا اجاره نامه ها باید تجاری و اداری و با هم مطابقت داشته باشند .
۶- حضور متقاضی کارت بازرگانی در کلیه مراحل پذیرش وتحویل کارت جهت احراز حویت در برخی موارد الزامی خواهد بود.
تمدید کارت بازرگانی
تمدید کارت بازرگانی در ایران در واقع مجوزی است برای بازرگانان جهت واردات کالا به کشور و البته صادرات کالا در ایران فقط بازرگانانی که دارای این کارت باشند مجاز به این امر می باشند و از مزیت هایی که می توان به آن اشاره کرد این است که تجار می توانند با این کارت جهت گشایش اعتبار در بانک بهره مند شوند.
همان طور که می دانید مرجع صدور کارت بازرگانی درحال حاضر اتاق بازرگانی می باشد، که عضویت در اتاق بازرگانی و امکان ثبت علامت تجاری غیرفارسی از دیگر مزایای داشتن کارت بازرگانی می باشد .
در واقع نکته ای قابل ذکر در باره ی ثبت علامت تجاری که مربوط به کارت بازرگانی و در اصل اتاق بازرگانی ایران است امکان اخذ کارت عضویت می باشد که این کارت عضویت صرفا جهت ثبت علامت تجاری غیر فارسی است و ارزش دیگری ندارد و در آخر صدور این کارت از اتاق بازرگانی ایران است.